Forside
Strømforurening af drikkevand ? - Et stigende problem - Nyhedsbrev fra Dansk Brøndejerforening PDF Udskriv Email
Skrevet af Martin Appel   
Søndag, 10. februar 2019 22:13Strømforurening af drikkevandet ? - Der observeres voldsomme adfærdsproblemer hos malkekvæg med store gener for dyr og mennesker til følge. Årsagen formodes at være forurening med strøm fra
indtil videre ukendt skadevolder.

Der er flere steder i landet observeret problemer med drikkevandet pga. strømforurening.
Problemerne har været til stede adskillige steder i flere år med store gener og helbreds- og økonomiske belastninger til følge for både dyr og mennesker.

Der har hidtil ikke været den store opmærksomhed på denne type forurening, men da det ser ud til at være et stigende problem og at bl.a. flere og flere landbrug oplever problemerne, håber vi at vi med viderebringelse og belysning af problemerne at kunne hjælpe til med at der bliver taget hånd om disse.

Det ser ligeledes ud til at der er manglende lovgivning på området forstået på den måde at der ikke juridisk kan gribes ind overfor den forurenende part, selv om det entydigt kan dokumenteres hvem der er skadevolderen (forureneren).

Her i Slagelse Kommune er der også observeret problemer med strøm forurening og Vestermose Portalen er blevet bedt om at offentliggøre den del af indholdet fra Dansk Brøndejerforening's seneste nyhedsbrev (Januar 2019), der omhandler en mælkeproducent her i Vestermose.

På de Youtube videoer, som der linkes til herunder, ses nogle af de problemer som landbruget har med at få dyrene til at drikke som normalt:

Kvier der drikker som katte
Kalv der skal have jordet sin drikkeskål
Ko der drikker som en kat

Hvis der er andre, der oplever eller kender til tilsvarende problemer med drikkevandet til gene for enten dyr eller mennesker, er I meget velkomne til at videregive informationen om problemerne til enten Vestermose Portalen (mail til  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. ) eller direkte til Dansk Brøndejerforening.

Problemer med strøm forurening af vand opleves også andre steder i verden.
Eksempelvis oplever de i Canada tilsvarende problemer med strømforurenet vand til malkekøer.

Herunder bringes nyhedsbrevet fra Dansk Brøndejerforening i delvist anonymiseret form.
Her er et link til dette nyhedsbrev og lignende sager på Dansk Brøndejerforenings side ...

--- Nyhedsbrev start ---

Voldsomme adfærdsproblemer hos malkekvæg på Sjælland

29-01-2019

På et Sjællandsk landbrug med malkekøer og opdræt har der gennem længere tid været store problemer med faldende dyrevelfærd og mistrivsel til følge i staldene. Det kan konstateres ved, at køerne vægrer sig ved at gå ind i malkerobot, mindre foderoptagelse og et unormalt opholdsmønster i løsdriftsstalden. Der konstateres endvidere en unormal drikkeadfærd, som bringer os på sporet af, at problemerne kan skyldes strømpåvirkning af vandet.

”Det Sundhedsvidenskabelige Universitet” – Landbohøjskolen, Universitetshospitalet for store husdyr har fattet interesse for problemet og har lavet nogle meget interessante test, som bringes her:

Læs resten af artiklen og nyhedsbrevet her ...

Ref.: Dansk Brøndejerforening

Senest opdateret: Tirsdag, 26. marts 2019 22:26
 
Banner
Copyright © 2021 Vestermose Portalen, Slagelse. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.